Ratsastusvalmennus, kurssit yms.
Ratsastusvalmennus, askellajiratsastus
Valmennan ratsukoita yksityisesti tai pienryhmissä. Olen koulutukseltani mm. SRL:n 1- tason valmentaja, askellajiratsastuksen kansallinen urheilutuomari ja Centered Riding® 1- tason ohjaaja.
Valmennuksessa lähden liikkeelle ratsastajan istunnasta ja apujen käytöstä, tavoitteenani on aina henkisesti ja fyysisesti tasapainoisesti ja harmonisesti liikkuva ratsukko. Kilpailuihin tähdätessäsi autan Sinua myös tuomarin näkökulmasta. Voimme yhdessä optimoida harjoittelusi ja tehdä halutessasi treenisuunnitelman.
Centered Riding®- tunnit
Olen Centered Riding® 1- tason ohjaaja ja hyödynnän opettaessani jossain määrin aina CR työkaluja. Lue lisää Centered Riding® menetelmästä.
Kurssit
Kiinnostaako kilpaileminen? Mietityttääkö istunta? Haluatko hioa askellajeja? Pidän kursseja sopimuksen mukaan ympäri Suomea. Kurssilla voidaan painottua asiakkaan toiveiden mukaisesti esim. askellajiratsastukseen, istuntaan, tai vaikkapa kilpailusuoritukseen valmistautumiseen. Seuraa Facebook- sivujani tulevien kurssien osalta, tai ota yhteyttä, niin suunnitellaan kurssi toiveittesi mukaan.
Valmennusfilosofiaani
Valmentauduttaessa on tärkeää että hevonen on sopivassa kunnossa suhteessa siltä vaadittavaan tasoon. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että hevonen on terve, ymmärtää mitä siltä vaaditaan, ratsukon mielentila on myönteinen ja rento uuden oppimiselle, eikä hevosen fyysinen kunto rajoita valmennusta. Ratsastustunteja voidaan tietysti pitää vaikka hevonen olisikin toipilas, mutta tällöin harjoitukset suunnitellaan hevosen sen hetkisen kunnon mukaan ja mahdollisimman hyvin kuntoutumista tukevaksi. Opiskelin hevoshierojaksi syventääkseni ymmärrystäni hevosen anatomiasta, fysiologiasta ja biomekaniikasta ja koen näiden opintojen ja käytännön kokemuksen myös täydentävän osaamistani valmentajana.
Onnistunut valmentautuminen ja siinä kehittyminen ovat kokonaisuus, joka edellyttää kaikkien palasten loksahtamista kohdilleen. Näihin palasiin kuuluvat hevosen elinolosuhteet (lauma- ja tarhausolot, joissa hevonen pääsee toteuttamaan mahdollisimman hyvin lajityypillistä käyttäytymistään), ruokinta, kengitys, varusteet ja ennenkaikkea terveys. Ratsastaja on tietysti vielä puoli tarinaa siihen päälle.
Kuva: Minna Mäkinen©